Friday, April 13, 2012

Pain Killer? No!

Salam everyone,

Seronok sgt dpt MC...smlm seharian suntuk sakit kepala smpi muntah2. Blk keje habis sakit seluruh badan. Bgn nk g keje pg ni msh rs sakit jd sy decide pegi klinik. Doc bg MC plak, ok la tu. Tp doc bg pain killer je. Sy pandang je ubat tp x de ati nk telan, takut sakit x seberapa (tp mmg sakit), dok telan pain killer, jap lg addicted to pain killer mcm dlm rncgn Oprah tu, x ke naya sy. 

So sy decide sy xnk telan benda tu, biarlah sy tahan sakit tu sendiri, bukan x menghargai tp berhati2...anyway thnx a lot utk MC tu, sy sgt menghargainya, blh rehat2 kt rumah, klu x kepala asyik berputar je kt tmpt keje.

Asyik2 nk kena jd decision maker je, padahal manusia yg ditugaskn n dibayar gaji utk tu x dpt buat pn benda tu. Aritu ada gak bos bebel2 rs cam nk bg gaji si decision maker tu kt sy sbb byk keje2 yg spttnya dibuat oleh dia tp dibuat oleh sy. Tp setakat rs je la nk bg, x bg pn. Kdg2 rs menyampah (bkn kdg2 tp kerap kali setiap hari), rs cam nk resign je wlupn xde kena mengena ngan bos yg baran (this part still can be handle). 
 
Ya Allah, kenapalah sy x blh nk msk dgn dia, sy dh cuba buat baik dn kawal rs marah geram sy pdnya, tp setiap kali tu juga dia akn buat sy menyampah. Cemana sy nk terus bekerja dlm suasana mcm ni? Sblm dia msk dlu, bos ckp dia rs sy blh bekerja baik dgn si decision maker tu, tp tgkla skrg bos sndri pn x brp hrpkn dia. Kdg2 naluri sy betul juga. Bila dia hilangkn kepercayaan bos padanya, sy plak yg kena galas tanggungjawab tu...ok fine! Tp geram kenapa dia x rs bersalah lgsg?????? 

Bgsla dpt MC, skrg2nya biar dia bekerja tanpa sy dn rs apa yg sy rasa, x payah nk depend kt sy je.

2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

-oP_ida- said...

ALLAH sayang kamuuu umi, tuh dia bg ujian sedikit sakit...sabar keh...

lama kita tak besuaaaa...sangat rindu. umi, nida pn tepek n3 untuk ingatkan diri sndiri..kekdgg suka amik mudah..walhal peryg mudah tuh laa teselit banyakkk hikmahnya.

salam alaik umi...rinduuu kamu

Iman's Umi said...

Ye la Nida, pttnya sy ucapkan Alhamdulillah...syukur byk2....

Ye sy pn rindu sgt ngan Nida tp skrg dh jrg2 on9...tula org kata, ingt masa lapang sblm tiba masa sempit.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails