Monday, June 13, 2011

Atap Terbang

Rabu lps, 8 jun 2011, kul 4.20 ptg (lbh krg), start ujan x henti2, disertai guruh berdentam-dentum. Mmg menakutkan smpi cicak kt siling pn leh jatuh gedebik ke lantai. Wlupn dh ttp tingkap, air still mencurah msk ke ladang gandum (dlm umah la) sbbnya...angin terlalu kuat. Iman menutup muka dgn lengan smbl menyonyot botol yg dh x berisi (dh abis), badan dia mengeras je, nk alih pn mengeras lg, tkut benar dia. Sy pn gerun juga dgn situasi tu, jd cpt2 off semua switch n dok diam2 peluk Iman.

Lps ujan, jenguk ke luar, tgk2....

Mak aih, terkejut btl...atap sy ke? Bukan kot...blok lainnya kot...skali rupa2nya atap jiran depan umah sy...abis air ujan msk umah dia, hsb basah satu rumah...dlm hujan yg blm berhenti itulah beliau trs ke mngmnt office buat aduan. Bila org office dtg check, hampir semua benda rosak, plg bhy, pendawaian elektrik, seb baik dia tendang sendiri, klu x mau shock aritu sbb lps maghrib bru hujan berhenti. Sy pelawa jiran utk bermalam di rumah memandangkn rumah beliau dh lenjun, tp beliau menolak krna beliau bermalam di rumah abangnya. 

Wlupn besar dugaan menimpa, syukurlah byk tgn yg sudi membantu. Pegawai atasan pihak pengurusan, Wanita UMNO, Skuad Penyayang antara yg dtg melawat dn menghulurkn bantuan. 


6 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

rasp said...

masyaAllah....
kesian kat jiran u tu sis...
sib baik ada yg sedia membantu kan...

Iman's Umi said...

Ha'a...alhamdulillah. Smpi arini pn x siap lg baiki kerosakan tu, sis. Amapaian pn x ckp nk sidai baju2 yg abis basah, seb baik leh sidai di koridor (sbg ampaian).

Aku Memang BeGiNi said...

cian kat akak tuh, aku tak sempat la nk tengok kt tv la,..emmmmm,..rajin2 la hulur tangan ringankan beban yer

ch@ said...

uiii memang kuat la tiupan angin tu kan? ngeri pula kita.

Iman's Umi said...

@Aku Memang BeGiNi

Yg aku ckp berita kul 8 tu x kuar sbb dok live bola je...esoknya berita pagi kuar. Dugaan...err, aku x dpt hulur tgn ringankn beban, tp hulur tgn bg laksa..kekeke, ala aku nk tlg, dia kata xpe, myb sbb tgk aku payah ngasuh Iman kot.

Iman's Umi said...

@ch@

Iye...kecut perut kami 2 beranak aritu.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails