Sunday, April 24, 2011

Sekadar Pesanan

Klu nk tdo, jgn lupa bc bismillah, doa tdo dn mengucap 2 kalimah syahadah, perbaharui ikrar kita terhadap pencipta kita, Allah s.w.t....mana tau kan, mmg kita dh ikrar ms solat isya' tp hakikatnya manusia ni mudah lupa, mana tau kita 'lalai' dgn ikrar yg tlh kita lafazkn dhn lidah (mgkin jg beserta dgn hati), jd adalah baik kita perbaharui ikrar kita. Hidup kt di dunia hanya satu persinggahan, singkat sgt. Lagipn kita x tau brp lama kita hidup. Sape tau nyawa kita dicabut ketika kita sdg tdur???? Skrg2nya, kita dh mengucap.

Yang baik itu dri Allah, yg buruk itu dri diri sy sendiri. Wallahua'lam.


2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Aku Memang BeGiNi said...

menarik enrty nih, short but value, tq...mmg kau modified betul2 wall blog kau nih eh, cantik tertarik kau mmg de bomb..hahhaha..salam peluk cium kt Iman

Iman's Umi said...

@Aku Memang BeGiNi

Mmgla, aku nk pesan kt ko la tu, kang terkecik ati plak sbb straight forward sgt, jd aku tls sini (konon2nya la). pasal wall design2 ni, ko hulur duit, ko dptla spt yg ko nk, aku mana reti buat.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails