Sunday, February 13, 2011

Finally, Hosni Mubarak Step Down!!!

Lega bila Hosni Mubarak umumkn letak jwtn lps 18 hari krisis di Mesir. Xnk hurai lbh2 coz suratkhabar n berita tv dh ulas, cuma bbrp persoalan berlegar di kepala otak saya.

1) Student2 yg msh menunggu giliran utk pulang ke Malaysia mungkin tdk perlu pulang lg sbb keadaan tegang di Mesir sdh reda...ke kena pulang gak?

2) Student2 yg dh smpi ke tanah air perlu cri sumber kewangan sendiri sbb gov cma tlg bw blk shj sbb keadaan mendesak...hm yg berada mgkin xde masalah, tp yg miskin agak parah juga sbb sy ingt lg dkt kg sy bila ada anak dpt further study ke Mesir, org tuanya akn buat jamuan teh utk kutip sumbangan.

3) Student2 dri Kelantan blh smbg study kt Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS), manakala Kolej Universiti Insaniah, Kedah (KUIN)tiada perancangan utk bantu disbbkn ketiadaan tempat...yg dri negeri lain plak cemana ek?

Walau apapn, hrp2 usaha Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) utk mencari jalan bg memastikan pengajian pelajar Malaysia yg mahu menyambung pelajaran di Mesir tidak tergendala akan membuahkn penyelesaian. Yela, bukannya sorang dua je, tp kira2 11,000 org pelajar Malaysia yg belajar di Mesir.


4 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

rasp said...

satu masalah settle...
lain masalah plak yg timbul kan sis..
smoga pelajar2 kita yg dah ada kat sini...
mendapat 'bantuan' yg sewajarnya...

eT said...

huh...bagus sangat2 la dia letak jawatan...

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

meh la jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)

Puanbee said...

kalau tk kerana kes ni kita tak tahu pun rakyat kita berapai ramai kat sana kan..

umi jom join contest bee

http://www.puanbee.com/2011/02/contest-tangkap-leleh-anjuran.html

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails