Tuesday, December 28, 2010

PMR 2010

En3 terlewat...ampun2...rupa2nya ada 2 org anak sedara yg exam PMR thn ni...dh ramai sgt anak sedara smpi dh x ingt sape exam. Last2 mlm sabtu lps kakak sy call bertanya khabar, trs sy tanya ada x sape2 yg exam PMR...dia kata kakak tirah yg exam...laaa ada rupanya. 
Nur Sayyidah Athirah
terkelepet2 tudung kena angin

Sy tnya dpt brp? Dia kata 6A 2B. Oh tahniah! So sy kata leh la g MRSM ke...dia kata kakak xnk, nk sekolah biasa je...sek teknik pun dia ada apply tp xnk pergi...laaa camtu lak...ah x kisahlah, janji ko belajar rajin2. Pastu kakak sy ada bgtau anak kakak pahang pn ada gak exam, Fizah adik Noli. Fizah lak dpt 3B (yg lain2 xtau). Gambar Fizah xde pula nk tepek kt sini, cek2 dlm FB kakak2 dia pun, gmbr diorg ngan kengkawan je ada, gmbr adik2 dia xde plak.

Kakak Tirah tu mmg ok skit study. Ms kt umah dia sy perasan klu x tgk TV, dia berkurung dlm bilik (xtau lah sama ada tidur, study, atau jahit mata lalat). Dh berkurung, xdela org kacau klu nk study. Sllu juga Umi atau Abah dia membebel2 "Tiroh ni tido jo, acu mari2 tulong aku kt dapur ni...bla bla bla...", pastu kalau mandi plak lamanya...org lain bebel2 plak, sbb tu adik beradik dia yg lain klu nk mandi akan msk bilik air cepat2 sblm bilik air tu dpt kt kakak.

***Rs nk bg hadiah kat dia tp xtau nk bg apa dan apa yg sesuai.

4 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

rasp said...

tahniah buat mereka berdua...
tak kisah mana2 skolah pun...
asalkan dorang selesa & nak belajar kan sis...

Iman's Umi said...

@rasp

Btl, asalkan mereka belajar elok2 je, kt mana2 pn sama je.

d_LA said...

tahniah tahniah..hope nt dua2 masuk u pulak..Amin...

Iman's Umi said...

@d_LA

InsyaAllah d-La, amiiinnn.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails