Sunday, December 26, 2010

Piala AFF Suzuki Malaysia Vs Indonesia (Tahniah!!!!! 3-0)

Tahniah Team Malaysia 3-0, tp sy tgk sekejap2, so terlepas yg perlawanan dihentikan 6 minit tu. Sesapa yg tau blh cerita x why? Apa itu kasus laser? Sy bknnya fhm sgt bahasa indonesia ni, tiba2 tgk member Indon komen berikut:-

headlines akbar (koran) tempatan esok: Malaysia tewaskan Indonesia 3-0.. :-)) dan pasti melupakan bahwa itu didapat setelah pertandingan dihentikan 6 menit karena kasus laser suporter Malaysia. Terbukti konsentrasi pecah sesudah itu. Hebat sekali strateginya.

So, sape2 yg fhm bhs Indonesia, ape itu kasus laser?

********#UPDATE#***********
Ni dri kosmo arini....puas ati bc ni
Ketika masa kecederaan selama lapan minit diberi, Malaysia sepatutnya dihadiahkan sepakan penalti setelah Kunanlan dijatuhkan Markus tetapi pengadil, Toma Masaaki dari Jepun sebaliknya memberikan sepakan gol buat Indonesia.
Indonesia sepatutnya menyalahkan diri sendiri atas kekalahan tersebut kerana mereka terlalu gemar untuk melakukan protes kononnya penjaga gol diganggu oleh pancaran laser.
Yang peliknya, mereka akan melakukan protes setiap kali Malaysia mendapat sepakan percuma di hadapan pintu gol mereka.
Apa yang pasti, bukan pancaran laser yang menjadi penyebab kerana kesemua tiga gol Malaysia dihasilkan menerusi gerakan padang.
Ia sekadar helah penjaga gol Indonesia untuk menyembunyikan gementarnya.



8 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

rasp said...

tu kes laser beam sis...

Markus *Goalie indon* bermatian2 asyik dok complain laser beam nie kena kat mata dia so tak leh nampak bola gitu..

Tapi time break tu mmg ternampak gak ada laser beam tu terkena muka players tu...

Memanglah memalukan tapi terpikir gak...ntah2 supporter indon yg buat gitu so tat supporter malaysia diblamekan..sapa tau kan...dah ramai2 gitu...

apa2 pun tahniah buat team malaysia...gud game!

Iman's Umi said...

@rasp

Laa camtu rupanya, pttla tgk muka si markus tu cam stress memanjang...manja btl, kena laser dh bising, bukan sakit pun...ha'a ntah2 supporter tu pn Indon tp dok kt supporter Malaysia sbb keje kt Malaysia ke, sape tau! Huh harap2 dkt sana nti, kita menang lagi.

Aku Memang BeGiNi said...

hoh, terror la yg bagi jawapan bernas utk kemuskilan kau tu..tapi aku lak rasa camni, diaorang kalah sebab mulut penonton malaysia laser sgt kutuk pemain indon.pe pon yg penting menang, horeyyyyyyyyyyyy..tak pun pemain indonesia tak sempat buat rawatan laser kat muka, tu yg kalah teruk malam tu....bernas tak jawapan hamba

Iman's Umi said...

@Aku Memang BeGiNi yela tu...mulut laser...kekeke...pastu rwtn laser plak...

rosihsan said...

Susah2 je baca paper koran tu..aku tengok gak..naik tension gak le bila permainan dihentikan..sapa la yg buat dajal main laser tu..tp yg bestnya..selepas kecoh2 pasal laser tu, start main kejap terus malaysia dapat sumbat gol..nasib baik laser tu dah tak ada masa malaysia sumbat gol..kalau tak mesti jd isu..hahaha

Iman's Umi said...

@rosihsan Hahaha..ko mmg...rahsia kejayaan aku krg stress ialah aku tgk Indiana Jones TV3, bila org kedai kopi jerit, bru aku tukar channel ke TV1...Iman pn berebut channel gak ngan aku, antu bola budak tu.

zuar said...

hanya selangkah lagi untuk mencipta sejarah baru bola sepak negara^_^

Iman's Umi said...

@zuar

ye, doa2 mereka berjaya mengharumkan nama Malaysia nti.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails