Thursday, December 9, 2010

KE MANA TUMPAHNYA KUAH KALAU TAK KE NASI

Semenjak dua menjak ni sy perasan, klu dengar muzik atau lagu kt radio atau TV, Iman bukan hanya setakat berjoget (dh expert sgt dh, mcm2 style), tp tambah 1 lagi kemahiran, menyanyi...bukan biasa2, dengan penuh perasaan ok, siap dengan memek muka sekali...ish3.

Nk kata sy sllu bukak Idola Kecil, xdela pulak. Cemana nk bukak, semut lebih byk dri gambar...x tau la plak klu kt umah Ibu. Klu ikut sy, mmgla hobi menyanyi, tp control gak depan dia, plg x tahan pn nyanyi Twinkle2 Little Star la ajar dia..xde gmbr atau video coz dia nyanyi secara spontan, klu suruh dia xkn nyanyi, maknanya ikut mood dia la nk nyanyi ke x, xyah paksa2.

Hari ni plak seronok btl dia sbb sy dukung. Klu x, sila jalan sendiri la. Nasib la smlm kasut dia tertinggal dlm keta, dukung je sbb hujan lebat. So arini ada chance dia naik dukung lg. Berat dh Iman. Ms beli diapers, Abi suh tukar ke saiz L, tp x perlu lg sbb berat dia msh blh guna saiz M. Abi ingt anak dia tu dh besar sgtla agaknya, bru setahun stgh la....dan arini gak dia punyala behave, sllu xnk dukung ngan Abi tp td sbb berhenti kt sebelah jln, Abi yg hantar dia g umah Ibu, ok je dia ngikut, babai2 Umi smbl sengih2...ni yg buat sy x sabar2 nk balik jumpa dia.

Rupa2nya Iman ni hantu pisang. Pantang nampak pisang. Aritu dia bleh habiskan 2 biji setengah pisang...mak aih biar betul. Mmg btl pn. Nmpk Abi letak pisang sementara nk pakai stokin keje, dia g dekat, bukan nk salam, tp g ambik pisang tu. Gigi dah 5 batang skang ni, tu yg best menggigit tu, tp time mandi, siapla dikerjakan Umi, berus gigi btl2.

***Bosan dgn isu 'Ketuanan Melayu' yg diperkotak-katikkan skang ni. Xde isu, kering idea, tu yg main rembat je tu agaknya.


4 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Aku Memang BeGiNi said...

Masyaallah, cantiknya wall blog kau, baru skrg aku dpt bukak nye, rindu benar kat Iman,.wht ever, aku tak nak janji, tapi akan usahakan utk pergi di rumah kau, rindu betull kt Iman,..nak sembang2dgn kau..huhuhuhu...

Iman's Umi said...

@Aku Memang BeGiNi

Order beb, aku mana reti wt sndiri...tu la jgn la janji sbb ko janji ngan aku ko x tepati, ko janji ngan k.wan terus ko beli tiket...nk g umah aku xyah tempah tiket awal2 pn.

ch@ said...

oni dah pakai size L, tu pun dah hampir kena tukar size lagi besar. tak larat nak dukung sekampit beras tu 10kg.

Iman's Umi said...

@ch@

Laa yeke? Hmmm tp mmg nmpk cik oni lebih chubby banding ngan Iman, Iman ms kecik2 dlu je chubby, tp dh hilang sejak pandai main.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails