Friday, December 17, 2010

Anak Dara Umi Makan Petai Jeruk

Percaya atau tidak, terserahlah. Mmg budak kecik ni suka petai jeruk. Umi yg x tahan bau dia, sllu sgt la bising2 klu Abi makan...sllu dpt bekalan free dri kg. Ms kali pertama dia mintak dulu, ingtkn dia confuse antara lauk dgn petai...Abi cuba bg skit, ingtkn nk luah balik...xdenya, trs digigit2 telan n mintak lg. Ingtkn skali tu je, tp tiap kali Abi makan petai jeruk, tiap kali tu juga dia mintak, siap nagis2 klu x bg. Ish...berlawanan btl ngan Umi. Harap2 dh hbs petai tu nti, xdela bekalan dri kg sampai. Dpt petai, hegeh2 makan smbl sengih2 kt Umi...ape kes? 

Ms ambik dia umah ibu smlm, uwan kata 'cuba ko suh dia joget kt umah'...sy kata, xyah suruh Uwan, joget sokmo...gelak Uwan...mana xnya, bunyi muzik je joget. Smlm boring tgk TV, sy bukak radio pastu msk bilik nk tdo (sbg pengulit). Tp Iman bising2 siap tepuk2 lantai suh sy duduk kt luar tu (teman dia nk berjoget)...aduh x kuasa tau, trs tutup radio ajak dia msk bilik. 

Ibu ngadu, Iman xnk makan nasik...dihulur roti pn dia jeling je...hmmm pepandai jeling plak dah. Budak2 kecik ni mudah sgt meniru...aritu tetiba je pandai jelir2...jenuh kita ngajar dia jgn jelir, x baik, tuhan marah....susah juga bila pandai berkawan. Nk kena observe btl2, klu x pengaruh x elok mudah benar nk melekat.

13 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

makcikrehan said...

adoiii...kan dah terliur. lama tau tak makan petai. haruskah???

honeyvsbee said...

haha lama tk dapat petai jeruk tuh..

Iman's Umi said...

@makcikrehan

yela, petai kt bandar mahal btl...dlu pernah dgr org cakap makan petai makruh...tp x ingt plak explainationnya.

Iman's Umi said...

@honeyvsbee

Dekat Bandar Permaisuri ada satu restoran Kelantan ada jual petai jeruk bungkus dlm plastik, singgit ke 2 inggit tah...

Sitisifir10 said...

Aduiiyya...anak saya pulak suka makan jeruk buah zaitun yang sesungguhnya tak dapat diterima dek tekak saya sesungguhnya huhuhu...

Iman's Umi said...

@Sitisifir10

Laa gitu lak...tp nmpk sedap je buah zaitun bl tgk org guna dlm rancangan masakan...x prnh lak try...

Atika Natasha said...

alahai pndai nye die mkn petai...agak2 die nak mkn tuh cpt2 l pkai face mask tu eh..hehe
bdk2 kcik mmg pntang dng0r muzik..nak bj0get aje keje..c0mel!

Iman's Umi said...

@Atika Natasha Face mask dh xde, time wabak H1N1 aritu je guna kejap...joget dh jd hobi, mcm2 koreografi dh diciptanya...hahaha

Aku Memang BeGiNi said...

petai jeruk? petai jeruk? yg dalam udang tu tahula. hahahha, kalah kau ngan iman,..kau budu pun tak sgt makan kan? iman kan? bucuk

Aku Memang BeGiNi said...

Iman: nanti kita jumap auntie ada tarian baru nak ajar kat Iman, tunggu tau

Iman's Umi said...

@Aku Memang BeGiNi

pebenda lak dlm udang ni? kompius aku...weh aku makanla dua2 makhluk Allah tu, cuma x beria...jrg2 blh la.

Abesla auntie dia nk ngajar tarian baru lak...aku x kira, kali ni ko janji ko msti dtg btl2...ko nk ajar tarian latin pun aku x kisah la, janji ko dtg...klu x, aku merajuk lg...

lynn said...

sy lak...bab petai ni hny makan bila da masak. mcm sambal tumis petai.... klu fresh @ di buat jeruk ni mmg x ley nk makan. bukan memilih cuma x biasa.ape pun petai mmg sedap

Iman's Umi said...

@lynn

klu sambal sllu org letak petai dlm sambal tumis udang la kan?

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails