Wednesday, November 10, 2010

Hebatnya FB

Teruja betul bukak2 email on 4th Nov tu, berderet2 msj psl pesanan kt wall FB...hebat sungguh penangan FB. Yela, semua org ada akaun FB. Mmg jauh beza FB ngan SMS. Klu zaman sblm FB dlu, jarang sgt nk trima birthday wishes via SMS, ada la 2 @ 3 mcm tu. Bila ada FB, kawan lama, kawan bru pakat2 wish. Plg best, jumpa kwn baik yg lama terpisah. Tu yg jd aktif FB balik, aritu lama gak x bukak. Pendek kata, senyum lebar sy aritu dri pagi sampai petang, sampai ke malam, kemudian sambung lg hingga ke petang esoknya.

Ada plak member FB siap mintak alamat...dok pk2 nk wtpe ngan alamat, nk dtg umah ke?ish x mungkin, jauh tu...arini (08 Nov) bru tau, rupa2nya antar birthday card yg comel...dri Nid's....Iman plg teruja tgk ada gmbr bear kt kad tu, sblm tu Achik dh bg kad ucapan dan juga Buku Asma ul-Husna...byk khasiatnya bg mereka yg menghafal...Syukran! Hubby plak bg hadiah yg x disangka2...gembiranya....ni yg dok plan2 nk surprise kt dia on his next birthday ni...

Selain tu, tahu plak kongsi date yg sama ngan Qellissa....so sy wish kt dia, pastu dia wish kt sy balik....seronoknya
*** Kesimpulannya, semua ni, Buat aku tersenyum - Sheila on 7




10 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

[-suziey-] said...

so sweet...bestnye dpt card besday..dh lama xdpt ..huhu

Mamma said...

happy belated birthday umi!!!
lama xjengah blog..sgt bz dgn adik kat rumah!
sebuk masak2

mudahan semua diberkati..
xsangka kita berkongsi bulan kelahiran yang sama ")

qellissa said...

hi, tulah tahun depan leh wish sesama lagi kan insyallah..hihihi..mesti dpt adiah best tu..kongsi2 lah kat cni..=)

darkbatman said...

fb dah jadi rutin harian skg.. x masuk fb cam xlengkap je.

Iman's Umi said...

[-suziey-]: Itula...seronok sgt bl dpt, kad raya pn xde org dh nk anta kt kita ni haa...kita je msh meneruskn tradisi bg kad raya tp x semua la.

Mamma: TQ Mamma, I pn bru wish kt U td, lappy buat hal, jdnya weekend tanpa lappy, berita pn lmbt diterima.

Qellissa: Ha'a...sama2 wish lg nti klu panjang umur...bestla jugak kiranya (pd sy la, pd org lain x tau).

Darkbatman: Ha'a...dh nk sama ptg mcm sarapan pagi atau punch card keje, kn?! Hehehe

-aNida OtHmaN- said...

alhamduLILLAH sampai dh pemberian dr nida.....

SEMOGA allah merahmati ukhawah kita naa NURUL...

Iman's Umi said...

Nida: Terima kasih bebanyak...insyaAllah, smg satu hri nti dpt jumpa ye, klu pnjg umur.

Iman's Umi said...

Nida: Terima kasih bebanyak...insyaAllah, smg satu hri nti dpt jumpa ye, klu pnjg umur.

Bee @ honeyvsbee said...

kak ada fb n twitter? jom saling add

Iman's Umi said...

@Bee @ honeyvsbee

Blh juga, tmbh kenalan...dua2 tu sy guna ID imansumi

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails