Friday, October 29, 2010

Setengah Hari Bersama Yang Amat Bermakna

Smlm budak busuk ni cuti. Dia kata boring, dn datang melawat sy kt tmpt keje (nk g umah tp dh tuan umah keje nk g cemana). X penah2 sy g mkn KFC kt stadium tu jln kaki, tp sbb ada budak ni, cuba keluar dri kotak skit, asyik2 kt pagar je.

Jgn main2...ingt senang ke nk buat catering? 

Keje catering jap, lps abis bljr apply keje bhgn kitchen tp bosnya mta tlg jaga kiosk dkt airport....bebel dia, smpi ke sudah keje kiosk ape kes....katanya lps konvo November nti nk brenti la, ada tawaran keje kt kitchen hotel.
Dlu ms sy kawin, dialah yg masakkan lauk pengantin....mmg hebat, nmpk je sempoi, tp berisi.

Ayu gitu...anak sedaraku, Achik Noli

Cun plak tgk gmbr dia yg ni....Iman kenmain suka dpt jumpa Achik Noli smlm, tmbh plak Achik Noli rajin melayan dia. Kami ambil Iman dlu sblm antar Achik Noli ke Bandar Tasik Selatan, Achik Noli nk amik ERL ke Sepang....bayangkn x penah jumpa Iman sejak lahir, Iman dh umur setahun 5 bulan bru jumpa. Tergelak2 Achik Noli tgk Iman berjoget bila dengar org karaoke kt kedai makan Bandar Tasik Selatan....mee goreng basah dan roti john sini sgt sedap, smpi Achik Noli tapau bwk balik.

Cik Ani dan En. Dollah (Mommy dan Daddy Achik Noli) merangkap parent kepada 11 org anak

Haaa...jgn x caya, mmg kakak sy ni ada 11 org anak, yela, dia yg first kawin...sbb tu yg anak sulongnya sebaya saya je. Achik Noli anak no.6 slps sepasang kembar. Smlm Achik Noli tunjuk gmbr ular sawa dlm reban ayam mak dia. Lupa lak nk ambik, klu x leh letak sini. Dlu sy pernah tarik bangkai ular sawa yg berjaya ditumpaskan oleh arwah ayah. Wlupn kecik sebesar betis je, tp beratnya makhluk tu x terdaya nk tarik sorang. Sy tarik dgn adik sy utk dibuang ke sungai.


*** rindu nk balik umah Cik Ani, ingt raya haji ni blh la, skali tgk alamak jatuh ari selasa, x dptla nk gi...cuti sehari je.
*** oh ya, kenapa tajuk camtu? yela, jumpa Achik Noli setengah hari je tp amat bermakna sbb first time dia dpt jumpa Iman, first time gak sy berjalan dgn dia g KFC depan nun.

3 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

.:: Miu Miu ::. said...

heh?? raye haji hari selase eh? ingatkan hari khamis! adeii baru nak ajak bakal menantu mama datang beraya kat sini. tp mesti dia pun cuti sehari je kan?

Aku Memang BeGiNi said...

hihihi.mengimbau memori nampak.....

Iman's Umi said...

Miu Miu: Ha'a hari selasa...nmpk gayanya ramaila yg x blk kg...utk bakal menantu mama tu, sempat2kn la gi raya umah bakal mak mertua ye...hehehe


AMB: Yela...maklumlah aku ada memori...kekeke

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails