Friday, October 22, 2010

Koya? Koyak?

Korang fhm x bahasa Kelantan. Arini nk ajar satu perkataan kt korg, bukan nk jd cikgu pun. Bermula dgn cerita berikut:
On the way g anta Iman, singgah dlu top up minyak motor, turun2 moto je pump attendant tu dok gosok2 tgn Iman. Pastu hubby bgtau dia RM4.00. Dh adjust ape patut, dia dok agah si iman lg sementara hubby mengepam minyak ke tangki. Dh siap, hubby hulur not singgit2 sebyk 4 keping kt dia. Ms tu dia agah2 Iman lg tp Iman mcm x layan dan masam je, pandang ke lain, so Umi cakap 'Bakpo adik ni? koya jah'....skali pump attendant tu tanya sesuatu, x paham. Xkn la x cukup, tgk kt tgn kiri dua inggit, tgn kanan dua inggit, dh cukup 4 inggit. Tanya dia lagi apa dia. Dia kata, 'mana ada koyak, tarak koyak pun'. Laaa...sy kata, 'koya bukan koyak'....smbl berlalu pergi sy msh gelak lg....

Sebenarnya kawan2, apa yg sy maksudkan 'koya' adalah 'termenung'....manakala si pump attendant tu plak menyangka sy ckp hubby bg duit koyak kt dia....aduhai, ingt dia x ambik port apa yg sy ckp...agaknya sbb pagi, x ramai customer, tu yg sempat dia tangkap butir percakapan sy dn main2 ngan Iman lg.

Skrg Iman sungguh seronok dok umah Ibu, ada baby bru lps pantang, asyik dok cium2 baby je, yg sy risau kot jap lg geramnya datang dicubit2 lak baby tu. Tp stkt ni jumpa baby, atau kakak2 balik sekolah, dia cuma panggil je 'bi...' 'tak...ta...' camtu je dan main ngan elok. Sekali je dia takut ngan anak kwn hubby smpi nangis2 sbb budak tu dh lepuk dia wlupn muda 3 bulan dri dia, suara pn kasar, tu Iman takut tu.

*** dh 2 mlm Iman join tidur dpn Tv ngan abi...Umi tdo sorg2 dlm bilik, smpi ati 2 beranak tu!

8 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Mamma said...

tido luar???
sapa yg mogok ni kekeke

Aku Memang BeGiNi said...

hihihi,anak bapak katakan,,so ko kene tbh lagi anak sorang dan jadikan die anak emak wpun nt yg lahir tu baby lelaki..hihi

Iman's Umi said...

Mamma: Bukan adegan mogok sbnenya Mamma, kt luar kipas siling, kt dlm bilik kipas meja je, tu yg hubby suka tdo luar, kt dlm panas, Umi je conquer kipas tu...hehehe

AMB: Pepandai je ko ye...insyaAllah, murah rezeki aku, sape xnk anak...Amiin.

.:: Miu Miu ::. said...

Iman buat Boy's Club dengan ayahnye. hihi~

Iman's Umi said...

Miu Miu: Iman xleh buat Boy's Club sbb dia pompuan...hehehe, mesti ingt Iman ni laki ek?!

INTANKUTERPILIH said...

lahai..ciannya kene tdo corang2...

Iman's Umi said...

INTANKUTERPILIH: tula...Iman seronok dh asyik nk tdo depan je...biasa dpt susu trs msk bilik, skrg trs lepak depan.

Iman's Umi said...

INTANKUTERPILIH: tula...Iman seronok dh asyik nk tdo depan je...biasa dpt susu trs msk bilik, skrg trs lepak depan.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails