Thursday, October 14, 2010

Bila Abi Mengasuh Anak

X berapa nk adil Abi bw ms turun bukit, 
sbb ms naik bukit, Umi yg bwk budak tidur, 
dh la naik bukit, tidur, lg la berat sbb lembik.

 Ramai yg kata Iman ikut muka Abi....mcm x benar je dakwaan tersebut, kt mana yg ikut Abi?!

 Lps menangis...sbb, lekat celah tilam...2 katil single dirapatkn, ingtkn Single tu King Size ke Queen Size ke, tp dekat Colmar ni camtu ye, sbb tu la ada celah di tengah, smpi nangis budak ni...msh di bwh asuhan Abi.


 Menunjukkan komitmen jaga anak, sanggup masuk Kiddies Ride ngan anak dia...isk3

 Mendukung anak di sini, bwh nun adalah meeting room, ini dh tangga turun bwh, bwh tu nk ke meeting room tu, ada lg tangga setinggi atau lebih tinggi dri tangga ni...berapa bnyk tangga tah!!!


Cara2 mendukung anak yg sudah blh duduk dgn betul, 
klu baby anda blm blh duduk, jgn la dukung dgn gaya ni ye!!!




 Arnab2 kt Rabbit Park...kt tgn kanan Iman tu plastik dedak kecik je, harga RM 1.50


 Dh lenguh berdukung, skrg jaga anak smbil duduk plak ye...nmpk x selesa je Iman


 Memujuk anak yg xnk berhenti main, sedangkan ibubapanya dh berkeriut perut kelaparan


 Ms Umi susah payah dukung naik bukit, x sedar plak dia, elok2 smpi atas ni sedar dn bergembira ngan Abi plak....sampai ati dera Umi ye!


 Nmpk x payung panjang tu? Iman insist nk bwk...ms Abi dukung ok la, ms Umi dukung, payung tu mau seret ke tanah...minat benar ngan payung!


 Berhenti letih dlu...cantik kn sini?! Tetap x bg Umi bwkkn payung.


 Menjaga anak yg sedang makan eskrem...ala Abi, klu terliur cakap je la....eskrem ijau ni berharga RM 2.00 seketul...cornetto RM 5.00...x kuasa nk bercornetto.


Perjalanan turun...Umi bls dendam, sila dukung anak sendiri ye coz I dh penat mendaki bersamanya tadi.

2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

-NiD's- said...

BESTNYAA PECUTIAN iman.....kat bUKIT TINGGI erk....

SIS......SUKALAA NGAN KOMENTAR SIS TD NIEH....

>------tp kdg2 bila mood lari pada ms yg sama terpk gak 'halal ke x gaji aku nti'...??????? TERSENTUH SANUBARI

Iman's Umi said...

Iman je cuti, Uminya kena keje, Abi plak jd baby sitter...hehehe

Nid's, jgn terasa lak sbb tu menyatakan diri sendiri la tu, time2 camtu terdetik kt ati, dn bila gaji duit laju je kuar mcm air, ms tu lg skali ingt apa yg dh dibuat time keje.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails