Monday, October 4, 2010

Berapa lama sy menghilang sejak last n3 dan sebab2nya

24 Sept – PPUKM ada buat jamuan Hari Raya Aidilfitri, siap dh janji nk jumpa mamafzal dan makan sama2. Oleh krn jamuan start 2.30, sy ikut achik blk umah dia, elok2 nk msk rehat, tgh jalan2 tu bos SMS suh g bilik dia….terpaksalah sy melajukn diri meredah gerimis tengahari tu. Achik pegi dlu konon2 sy join later. Hampeh, byk btl keje kena buat. Sudah semua keje tu dh kul 4 lbh, dekat2 kul 5, bru bukak blog, tgk2 mamaafzal ada bg ext. no. dia, try call x berangkat…so sy email je la dia, klu jmpa leh kenal2 dn makan2…Kesimpulannya, dh 2 kali jamuan raya sy x dpt join…sedih sungguh.

27 Sept – lps lunch dan solat zuhur, pegi Hotel Legend, ada briefing Kolokium…siap 5.30, hujan dan jln sgt jam, tersedut2 badan ikut brek van tu. Lama btl nk smpi, rasa nk muntah je. Seb baik dh solat asar dlu sblm blk td. Smpi PPUKM dh kul 7.15 camtu, trs rushing amik cab, sesampai rumah mintak hubby isi makanan, makan dlu sbb dh kebulur thp maximum. Dh mkn ingt nk relax btlkn urat dlu, skali tgk jam mak….dh dkt 7.30, tergesa2 g solat maghrib. Kesimpulannya, sakit badan akibat terhenjut2 dlm van membawa ke hari ni. Dh bt apptmt ngan member utk urut.

28 – 29 Sept – Hari Kolokium Public Health, sy kena incharge bhgn technical bagi scientific paper...kumpul power point para presenter, view, pastu jaga masa means (tekan loceng utk remind presenter baki masa yg tinggal). Plg mencabar kena view presentation dri National Bar Council dlm btk microsoft word....jenuh sy menjegil mata cri point yg sama dgn yg tukang present tgh present, smpi chairman pn dtg tlg (yela, ms ni makhluk yg ditugaskn bersama sy x muncul2, hilang tah ke mana, chairman yg kena tlg plak). Kesimpulannya, byk input sy dpt wlupn as a technical person, sbb sy mmg ikut semua presentation kt Ballroom 1, bkn stkt tekan slide, tekan loceng je.

1-3 Oktober – Writing Retreat for Clinical Pathway. Badan rasa sgt sakit dan lenguh, hajat di hati dh x nk g, tp terpaksa g jugak sbb bos dh tertinggal benda penting (LO), so sy kena bwk benda tu jugak. Mlm sblm tu dh suh hubby urut, ok skit, tp esoknya sakit balik. Dri umah ke simpang Berjaya Hills sekejap je tp dri Simpang tu nk msk ke Colmar punyala jauhnya. Cantik viewnya. Will story to u later on, tp nk ckpnya sib baik x byk keje dh, yela bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian…hehehe, tp lenguh ttp x hilang.



6 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Mamma said...

lahhai bz rupanya kak kita ni
takpe la...
sakit urat tu biasa la..nnt kalu free pergi wap je hehe

Iman's Umi said...

Pergi wap tu pergi sauna ek Mamma? Best ke? Dok plan weekend ni suh kwn tlg urut, achik kata dia urut best...

Aku Memang BeGiNi said...

bagus, bila bizi tak byk bende personel kita pikir

INTANKUTERPILIH said...

ah bz betul akak kite sorg nie...xperla, janji jgn lupa nak berblog...

Iman's Umi said...

AMB: Ah bz pn aku pk je hal personal klu dh sakit ati yg amat...geram manjang...

INTANKUTERPILIH: xde la bz mane pn benarnya sy ni...blog x penah lupa, ingt aje, tp ade org kt blog buang ms, tp asyik gak dok skodeng blog sy, hipokrit kn?!

[-suziey-] said...

wuish...mmg pack btl aktiviti..bz yek..xpe dulukan mana yg lebih penting..hehe..

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails