Friday, October 8, 2010

Balqis

Last 2 years sy ada bc Sinar Harian, hubby yg beria tunjuk sbb sy dh bgtau dia plan sy nk letak nama baby kami as Balqis @ Najwa. Bila bc article tu, Ustaz dlm article tu kata nama2 spt balqis @ najwa dn bbrp nama lain perlu dielakkan diberi kpd anak sbb nama2 itu adalah nama2 yg diguna di alam ghaib, jd anak2 yg dinamakan dgn nama2 tersebut akn mendengar namanya diseru dan mungkin mengalami gangguan. Sbb tu sy tukar fikiran dan letak nama Iman, wlupn sy sgt sukakan kedua2 nama tersebut (nama Iman pun suka juga, jgn salah sangka ye). 

Bila baca berita ttg misteri siti Balqis yang selalu ghaib kt Kg. Apal, Jerteh (dekat ngan umah mertua dh tu), rasa mcm btl juga article tu. Misteri gadis ini sentiasa ghaib dan hanya dijumpai 6 ke 7 jam kemudian seolah2 ada kaitan dgn nama dia sendiri. Bila dijumpai, lg misteri, di atas siling, di atas pokok dll. Mungkin Siti Balqis mendengar namanya diseru dan sebab itu kerap mengalami gangguan, malahan kini semakin kronik plak sbb seisi keluarga turut mengalaminya. Hubby sy kata klu tukar nama cemana? Sy pn x tahu. Yelah, dah beratus bomoh dri Pahang, Terengganu, Kelantan dipanggil utk mengubati gadis ini tp x juga sembuh malah kian misteri jadinya. 

Klu nk tanya mana article tu skrg, sy pn x thu kt mana dh...sy pn pd waktu tu rasa mcm berkonflik sbb dlm buku nama2 Islam, mmg ada 2 nama tersebut dan ia mempunyai maksud yg baik, Balqis nama isteri nabi Sulaiman. Najwa adalah bintang. Emmm...maybe blh dikaitkn dgn kisah awal ratu balqis....len kali sy cerita k.

*** smpi skrg x tercerita lg ttg raya...pun ingt nk paste byk gmbr2 menarik kt colmar tropicale tp dgn nk buat cp, dgn internet yg slow amat ni, hmmm...jgn harapla blh loading. 

4 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Mamma said...

nasib xde anak eggerl hehe

Iman's Umi said...

Ala Mamma ni, bkn xde, belum ada...mana tau kot2 nti ada, muda lg, msh pruductive gitu...hehehe

cha said...

sukaaa nama balQis... hehe... tapiii jadi Auni pulak.

Iman's Umi said...

cha pn plan nama balqis? kenapa yg leh jd auni tu?

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails