Monday, September 20, 2010

Tutorial Betulkan Blog Template dari Design Leelou

Sy perhatikan rmi jg blogger guna template dri Leelou Blog mcm sy (setakat ni). Stlh lama cuti raya,
Ahad lps sy on lappy n blog dn sgt terkejut tgk2 template blog sudah kena delete oleh photobucket.
Jenuh sy fikir cemana nk btlkan mende ni, klu x btlkn, cemana nk tls en3, nk bc pn x blh.
So, sy pergi ke Leelou Blog, dn di sini sy ringkaskn cara2 utk membetulkan template anda.
Harap Achik dan Fariza (antara pengguna Leelou template) dpt ikut step ni dn bergembira berblog ok.

1. Buka Leelou Blog dan pilih template yg anda ingini (samaada yg bru atau template asal anda)
2. Save code blog template yg dipilih (sy save dlm notepad je senang, ltk kt desktop senang nk cri utk upload)
3. Tutup semua html Leelou yg anda buka td
4. Sign-in blog anda
5. Pergi ke Design, pilih edit html
6. Browse Blog template yg anda save td, kemudian klik upload
7. Jgn lupa klik 'Keep Widgets' lps tu ye
8. Klik 'Save' dn tgkla hasilnya.


Ok ye kwn2, selamat mencuba. Harap masalah anda dpt diatasi.




2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Aku Memang BeGiNi said...

tengah mencuba, terkejut beruk jugak la aku mase tu

Iman's Umi said...

ye slmt mencuba, aku dh ajar step mudah punya kt ko tu...hahaha terkejut beruk, beruk pn x terkejut mcm tu tau!

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails