Sunday, September 5, 2010

Racist? Ujian Ramadhan

X sangka dlm 2, 3 ari lg nk nyambut raya, dlm 2, 3 ari lg kita di bulan Ramadhan yg suci, kita didatangi dgn cubaan yg berat, saya ulangi KITA DIDATANGI UJIAN YG BERAT. Kita means semua umat Islam, terutamanya yg terdedaah dgn internet. 

 Mungkin ramai dh tahu psl Katy Lim Li Lian....klu x tahu blh baca sini. Sy cuma doakan org2 sebegini diambil tindakan sewajarnya. Kebebasan bersuara tlh disalahertikan sbg kebebasan mengutuk mengeji org lain dan lbh mengecewakan agama org lain. Manusia2 mcm ni dahagakan perhatian (budak bru nk naik), jd x kisah bentuk dan cara pelaksanaannya asalkn dekat FB ramai yg komen (famous amos la aku kononnya). 

Adakah cintakan negara dilahirkn dgn cara yg x wajar? Menggunakan perkataan2 lucah dan kotor pula tu. Bagi sy, Katy dgn Namewee dua2 sama....sy cadangkan dua2 org ni baca sebuah novel bertajuk 'LOST'. Sy dh bc buku ni 10 tahun yg lepas. Watak dlm buku ni sebijik mcm dua manusia ni...bila plot berkembang, maka di situlah mereka akn jumpa apa yg dicari2...jati diri. Sy x ingt siapa pengarang, tp blk raya ni klu jumpa novel ni umah kakak saya, sy akn update tentangnya.

*** oh smlm msk Ayam Pak Pek (bukan paprik ye)...dh byk ari nk buat tp hubby xnk beli bhn, x payahla kononnya...bila dh makan, sy tny sedapke? jwpn beliau cuma 'bolehla'...tp lps tu ckp plak nk blk buat kt kg mcm ni lah...ada hati tu...pastu xnk bg sy ambil ketul yg kedua...nk kedekut org yg masak, td ckp boleh la je. Nk paste gmbr x blh...next time je la tgk. Dlu sy buat dia x sempat rasa.

*** arini buka puasa umah sepupu hubby rasanya. Smbl2 mengantar pesanan kuih raya dia. Klu lah sy pandai buat kuih raya, syoknya sbb ramai kengkawan hubby tempah, smpi sepupu dia ni tempah tanpa tgk atau rasa tester...tp apa blh buat, x pandai dn x sempat pn sebenarnya...nk buat batang buruk pn x blh dah, baby mkn besar makin xnk tidur, makin byk mengacau, nk tlg x bertempat...so layan dia je la. Hati teringin nk mkn btg buruk buatan sendiri, tp x dpt la nmpk gayanya. 

*** blm nk wish raya lg sbb msh ada 3 ari lg sblm blk kg...hehehe






6 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Wan Gerrard said...

datang semula isu perkauman ni, adoi2. tak cinta negara la diorang tu =)

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

napa ada error kat logo nuffnang akak?

Mr. J pengeRindu said...

macam2 hal terjadi dalam fb nih.

Menarik : Pernah tengok Ikan Pari Beranak?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat hari raya ..nice n3

hazman aka species1980 said...

setiap minggu ade je KES baru pasal perkauman nie.... haish...

Iman's Umi said...

Wan Gerrard: Tu la, dh la luar negara org buat onar, dlm negara rakyat sendiri plak buat onar jugak.

CahayaMatakuYangMenyaksikan: x thu la dik, bab2 teknikal ni akak fail skit...hehehe

Mr. J pengeRindu: xde sekatan...jd sesiapapun bebas...nti sy g tgk

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o: Selamat hari raya utk awak juga...mekasih

hazman aka species1980: makin kerap plak skrg ni kn? tu la anak lps merdeka x rs jerit perih nk raih kemerdekaan...buat sesuka ati je

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails