Tuesday, September 7, 2010

Mood Raya Sudah Spoil

Tgk blog, FB semua pakat bersedia dn x sabar2 nk raya dh. Sy, sejak smlm mood sdh dispoilkan...mcm mls je nk raya bl ingt semua2 tu...bosan. To those (u know who u r)...u've to ask for my forgiveness. X blh ke klu x ngacau hidup org? X blh ke biar org bahagia skit....tgh tenang2 tiba2 ko muncul lg...bosan sgt2. Klu thu mcm ni awl2 aritu, sure sy xnk blk kg, raya la sorg2 kt KL pun...sikit demi sikit mslh menunggu...x sempat smpi kg lg, ko dh kacau kitorg kt KL lg...klu perangai elok, berubah dri perangai lama, insyaAllah, sy x lokek nk terima ko, nk hormat ko, tp setiap kali kami bg ko peluang utk berubah, tiap kali tu juga ko ranapkn harapan kami, lbh teruk lg, ko hancurkn hati ibu tua ko. Sy klu blh xnk anak sy jmpa ko, x psl2 terdedah dgn persekitaran yg x sihat. Pasal ko juga kami bertelingkah...ko mmg x bw ciri positif lgsg, ko hanya menghuru hara hidup org lain. Kenapa ramai sgt yg berperangai lbh krg ko di sekeliling kami? Yang sentiasa menyusahkn hidup kami? Yang sentiasa membawa satu demi satu masalah dan akhirnya melibatkan kami? Inilah dugaan Ramadhan plg besar yg sy rasa begitu perit utk ditelan. Kdg2 sy terdoa dlm hati agar sesuatu tragedi menimpa ko dn kaum kerabat ko yg sama perangai dgn ko spy mata hati ko yg buta tu akan celik dn sedar hakikat hidup yg sebenar. Kali ni sy x akan berlembut lg, kt mana x kena kt situ juga sy akan sound...malas nk jaga hati org lg...biar korg thu bhw sy mmg x suka dn marah dgn perbuatan korg terhadap kami. Rasa hangin sgt, bukan setakat nk balik raya tp ada agenda tersembunyi...dh blh agak...sure nti akn nmpk kwn2 x senonoh ko dan korg tu. Tunggu ajela mulut sy bertukar menjadi laser, letih nk sabar dgn karenah pernagai x senonoh korg. Mulut laser ni adalah behalf of me, my hubby and his mom. Siap la korg. Spy lain kali ko akn berfikir berkali2 sblm kacau hidup kami. Kali ni sy x peduli dh, klu ada yg mengata bila dgr mulut sy jd laser, org tersebut jg akn kena sound.





3 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Aku Memang BeGiNi said...

tu la, sian kau, berat betul perasaan engkau spi aku rasa entry kau nih yg paling berat,.kalau aku kat temapt aku emmm. sebab tu Allah uji kita mengikut kemampuan kita, sebab tu ujian kita ni berbeza kan? sebab Allah tu Maha tau, aku diuji part lain, kau diuji part lain. sebab tu tak boleh kata org ni tak byk ujian? bestnya..tak jugak, setiap org tu ada ujian tapi berbeza. berat utk kita mungkin biasa2 bagi org lain, begitu juga sebaliknya.. bersabarlah kawanku...sentiasa ingat Allah sentiasa memihak pd hambanya yg sabar. BERAT YG MENDEGAR CERITA, BERAT LAGI HATI ORG YG MELALUINYA..

-NiD's- said...

SIAN akak....hope raya akak best drpd apa yg disangkakan....

Iman's Umi said...

NiD's: syukur raya best juga...tp sound ttp sound...

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails