Thursday, July 8, 2010

Terrorist?...No lah!

Mlm tadi Iman mengganas (huh ayat cam merujuk terrorist plak...x la). Mls nk layan beliau tgk TV coz sure dia akn tekan button off, pastu sengih2, baik x yah tgk TV. Potong stim je tgk TV ngan Iman, kecuali kartun POCOYO weekend tu, suka sgt la dia, tah ape yg best kartun tu pn, x tau la.

So, g peram beliau dlm bilik, hrp2 cepat tido. Dia blom nk tdo lg kot sbnrnya sbb ms amik umah ibu, muka cam bru bgn tdo je. Maka, aktiviti memenuhi masa lapang ialah bergolek ke sana ke mari ats tilam. Sekali bergolek, kepala keras dia m'hantuk bibir saya, adui sakit. 

Pastu air liur rs cam masin darah. Skali bukak lampu, telek kt cermin, mmg pecah bibir Umi, Iman kerjakan. Rasa cam nk jerit marah beliau, skali x jadi plak sbb beliau sengih2 je ats tilam. Klu Umi jerit marah pn, bkn beliau fhm situasi tu, ntah2 pk napela Umi Beliau menjerit x tentu pasal ni. 

Mlm tadi, cam nk peduli plak ngan bear besar tu, cium2, peluk2. Bgn pagi ni, mcm biasa tunjuk2 apa2 ats meja (sign nk roti atau biskut la tu). Bagi roti, kedek2 g makan depan TV. 

Tiba2 hulur2 roti kt mulut bear, pelawa bear plak. lama juga sy perhatikn, skali kesian so sy ckp, "Dia x nk". Barula dia mkn balik roti tu. Xde gmbr Iman ngan Bear Besar, malula nk amik, Bear Besar kaler putih tp dh jd hitam dh. So, letak gmbr Iman cium 'kakak' je la. 

*Kakak, pggilan kpd patung cam Barbie ni, yg sllu dipatahkan kakinya oleh Iman.





2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Mamma said...

apsal x suap kat umi tadi tu iman
hahahha

p/s : cantek watermark tu..siap ada bunge2

IMAN'S UMI said...

Mamma: Hm klu suap Umi, skali Umi gigit x sempat kunyah lg dia dh suap balik...

Watermark beli tu ngan WhiteyMommy...RM5...beria kn? kekeke, yg ptg ade bunga tulip tu

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails