Friday, July 9, 2010

Selasa Yg x Best...Pap Smear + Noristerat+ Doc Sengal

Selasa Rabu x update sbb xde mood, smpi ch@ suh update, Mamma plak bertanyakn en3 baru. dri sy. X de mood satu, pastu keja2 renovation, cat-mengecat, angkut-mengangkut menyebabkn sy kena lepak bilik member, lgsg x best sbb bos dia ada dlm bilik tu skali.Mati kutu dibuatnya. Sblm start citer yg x best tu, tgk la gmbr2 ni, bru blh feel:

 2 org Myanmar, bw bb dgn mengikat kain, 
kain selimut pn jadi gak...antara yg menunggu giliran

Lama sgt menunggu, sempat tgk cara2 ikat anak lagi...
isk3, tragis sungguh smpi menonggeng gitu

G Family Planning Clinic for Noristerat Injection as usual....suggested to do Pap Smear...sy ok aje. Mmg dh lama nk bertanya psl Pap Smear tp tiap kali g, tiap kali tu pulak la lupanya. Menunggu giliran spt biasa...lama btl, smpi hubby tertidur2 kt sofa...kejap2 terkejut sbb sy tepuk. Kmdn smbg lg tdo smpi sy msk bilik doc pn beliau x sedar.

Sebahagian pt ari selasa, klu khamis ramai, 
penuh (ikut ckp kakak register tu), 
mklm la hari utk Myanmarian kn...


Kt bilik doc, asst beliau suh sy baring kt bed, pastu adjust turun skit. Letak kaki cam nk teran bb (padahal x merasa pn part ni ms lahirkn Iman dl, juz imagine la). Pastu doc msk...cong ceng cong ceng ckp ngan asst dia. Spjg masa dok berinteraksi ngan asst dia je, xde interaksi ngan sy lgsg padahal sy yg nk trm rwtnnya. Ada dengar ms dia dok cong ceng2 tu, dia sebut perkataan psikologi...reti sebut tp ko x reti guna psikologi bila treat pt ko...ko mmg saje..

Asst doc yg dh tua tp menjadi pilihan doc utk berbual smpi leka
Tetiba je terasa speculum dimasukkn (tanpa sepatah kata, atau inform sy apa yg dia nk buat, atau mention apa yg sedang dia buat). Sy tertunggu2 kot2 dia nk ckp apa2 kt sy slps tu, tp still camtu gak, pas amik tisu yg berkenaan, dia beredar ke meja. Asst dia ckp, ok dah siap.

Pas bersiap, sy ke meja doc t'sbt, pastu bru dia buka mulut pd sy tny ada pakai apa2 ke skrg ? Kot2 sy pakai IUD ke...sy kata injection pastu sy tny adkah kakak depan x mention benda tu kt fail sy, skali ada pun stated...saje doc tu la 'loklar', x bc fail pt...sy sgt x suka doc yg mls camni. 

Ms bg injection, reti plak bercakap ngan sy tnya 'sakit ke?' 'Pegang sini', 'tggu utk sy'. 

Wlupn dlm hati memberontak geram, tp sy still ucp t.kasih. Skrg2nya, sy sendiri msh ada budi bahasa yg dibudayakn. Heran juga ye, study nk jd doc 5, 6 thn dok baca buku smpi rabun terjojol biji mata, bila jd doc btl2 bc fail pt pn mls...padahal akak depan tu tulis ringkas giler dh, x mcm dlm BHT kt spital, itupn dia mls lg nk baca, x tau la...pastu, x reti bercakap plak...x tau ms posting, houseman diorg cemane...

6 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

ch@ said...

terus dpt result ke??? errr awak, jgn la terlalu shortform, hehehe saya lembab sikit part shortform ni...sms pun tak bape guna shortform. sorry ye awak...

IMAN'S UMI said...

ch@: Kata kakak tu, result lps seminggu, dapatla, klu ada prob, dia call, klu tggu hingga sebulan xde call, maknanya ok la tu. Erk yeke? Sori2...mklmlah menulis dgn penuh perasaan geram. Akn improve len kali...

[-suziey-] said...

eh lmbt ke dpt result pap smear tu? kt dulu buat kat pusrawi dpt doktor yg sgt la ramah n baik..soft spoken je..on the spot trus tau..hehe..

oooo amik injection ek..kt pakai IUD ..tp dh buka dh..

IMAN'S UMI said...

Suziey: Lmbt sbb dia x bt sendiri, anta lab luar. So, mkn masa skit. Dh buka IUD, ada harapan Aqeel dpt adik ye...hehehe

mama zharfan said...

me lg lawak, me buat pap smear sblm fly ke UK, then me tak dpt2 result (me buat kat private clinic)

IMAN'S UMI said...

mama zharfan: yeke...abis tu buat blk kt UK la?

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails