Monday, July 12, 2010

Ku Kehilangan

Sabtu, Ibu call bgtau nk bwk Iman g blk Kg sbb urusan umah on Monday. Klu sy anta Iman  g umah ibu on Monday, sape nk jaga sbb ibu kt kg. 

Sy pn xleh nk cuti Monday sbb ada keje mendesak, arini je bos ada dn beliau nk settlekn benda tu arini jugak. Terpaksa sy berkorban, bg Iman ikut ibu balik kg. 

Blk antar Iman, sy ngan hubby g Leisure Mall, konon nk tgk Predator, skali seat plg dpn je tggl, apekejadahnya nk mendongak 2, 3 jam...x kuasa. 

G mkn A&W...ms ni dh teringt dh kt Iman, sllu tenaga disalurkn utk control dia je. Dh mkn, g Giant, beli brg2 dapur, skali nmpk filet ayam, leh buat mknn Iman, beli juga wlu tuan xde. 

Smpi je kaki lima blok, dh sebak2 kt dada, tahan lg. Smpi umah, siap kemas2 brgn yg dibeli, teresak2 nangis teringat beliau terkedek2 jln, tgk lori, teringat dia main lori, tgk bola, teringat dia tendang bola, tgk bear, teringat dia cium bear...sedih sungguh (baru 2 jam lps hantar Iman umah ibu). 



Lps solat Asar, tggu maghrib, hubby suggest sy g umah kwn coz jap lg dia nk g keje. Trs call Achik ckp nk lepak umah dia. Bermalam umah Achik, x brp nk lena. 

Pagi ni, siapkn semua keje2, jumpa bos bg apa yg dia nk. Tugasan org lain pn sy kena selesaikn jugak sbb org2 tersebut x muncul2. Pendek kata, wlupn xde mood, kehendak dn keperluan bos perlu diutamakn...woooo.

12 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

[-suziey-] said...

oooooo ingtkan kehilangan ape tadi..ala kejap je kan..sbr je la ek:D

Mamma said...

alahaiii umi..
rindu iman yg jauh di kg heh?
hehehe
biasa la..mamma penah bejauhan..
sedih rndu semua ada..
depan mata manjang nak gaduh aje ahaha
tu mamma la..hekhek

IMAN'S UMI said...

Suziey: Sy kehilangan la tu...kehilangan anak, tp seb baik tau destinasi dn pengiringnya...blh byg la perasaan mak ayah yg kehilangan anak cam Sharlini...

IMAN'S UMI said...

Mamma: Sy pn sama, ms dia ada kt umah, nakal kena jerit gak...aritu dia g blk lps maghrib, ok la tido kt umah, ni mlm xde kt umah...tu yg sedih tu.

ch@ said...

sabar je la, ingat hilang apa tadi...
alololo sabar-sabar, dah ok nnt gi amek dak kecik tu cepat2 ye :)

IMAN'S UMI said...

ch@: Sori psl tajuk tu, dok pk2 nk tls tajuk apa, buntu...letak je mcm tu, skali kontroversi plak...sori ye...tula, tgh nangis2 hubby kata habis tu, g ambikla, nk ambik cemana org dh on da way blk kg.

Aku Memang BeGiNi said...

kehendak dan keperluan tu yg tak tahan, naseb baiek la ko pi rmh smlm wpon tidurmu tak lena, hehe, later jgn kasi Iman pi tpt lain malam2, ko kene ingat, dah ade anak, die umpama cm bantal peluk kau, cam aku tak pe, sponge bob tu la bantal peluk aku..huhuhu

IMAN'S UMI said...

Achik: Betul beb, kehendak dan keperluan coz time kita wt keje hakiki, itu aku pggl keperluan, tp time buat keje2 peribadi, itu aku pggl kehendak. Mcm ko x biasa lak, bos ko kn byk kehendak. Mana blh nk peluk dak kecik tu, thn badan je utk jd tmpt sondolan dia, cuba peluk, msti dia lari.

Tupai Karan said...

haha.. rindu dak kecik rupenya.. lama ke dia folo grandma dia balik kg? sementara tu luangkan masa utk diri seniri gak.. amek kesempatan rileks.. hee

IMAN'S UMI said...

Tupai Karan: ye rindu sgt. xde la lama, ptg ni blk keje leh jumpa dh...opps, bukan nenek dia, tu pengasuh, dia bahasakan dirinya ibu. Thnx 4 da advice...sweet.

-NiD's- said...

akak sabar k....apa yg pasti IMAN selamat di kg..faham perasaan akak tuh...harap besabar k...

akak nida dh jawab apa mkna cuak tuh???ekekekekk nanti p tgk kat BLoq nida k

IMAN'S UMI said...

NiD's: Akak ingt kena sabar smpi kul 5pm bru leh jmpa dia rupanya kena prolong smpi 6.30 ke 7 kot. Ish rupa2nya makna balik kul 2 bkn bermakna smpi kul 2 tp bertolak kul 2...hampeh sungguh rasanya.

Ada trm e-mail bgtau td sbb mmg subscribe

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails