Tuesday, July 20, 2010

Harini en3 panas sbb panas ati

Pada sape yg nk baca, sila, tp pada sape yg x mau ambil tau, takyah baca, rugikan masa korang je. X psl2 sy kena hambur oleh bos arini. Dh sy da bgtau, awk sign sblh sini, tp awk xnk dengar, awk keras ati nk sign sblh sana...last2 org kewangan tanak trima, suh print lain dn buat skali lg. Apekejadahnya, salah awk tp awk nk backup diri sendiri punya kesalahan awk g hambur sy plak? Konon mcm salah sy x bgtau....x teliti, kan sy dh bgtauuuuuuuu....hilang ingatan ke? 

Yg sorang lagi tu plak, sbb kau lambatla bos sy asyik marah2 sy padahal sy nk gerak pn kena tggu action ko sbb ko je yg diberi kuasa. Tp ko main2 je. Pastu ko campur adukkan prosedur, sy dh yakin2 kata hantar kt kewangan, ko kata hantar ke Unit Latihan. Sudahnya, org sana kata borang x btl, t.tgn salah. Berkali2 ulang-alik ke sini sana saya arini hny kerana maklumat ko yg x btl tu. Last2, hntr borang yg awal tu jugakla yg sememangnya dh btl tu dan tempat mmg spt yg sy jangka....KEWANGAN...bukan UNIT LATIHAN. 

Sedih btl rasa arini, klu x kerana org2 yg mempunyai kuasa tp x brapa btl dlm penggunaan kuasa tu, tentu sy x dimarahi bos. Sy fhm perangai bos sy tu...semua org pakat ngadu bos sy tu camtu camni, tp sy pendam je, sbb sy mmg dh lalui semua tu dn x minat nk dengar org buruk2kn dia. Tp korang jgnla penaya sy kat bos sy tu. Klu bos nk marah2 camni sbb kesilapan sendiri tp tanak ngaku, dh 2 kali sy kena ni, masuk kali ke-3, rasanya baik ko buat sendirila keje2 bodoh camni. Sy x keje ngan ko pn x pe, drpd makan hati pada kesalahan yg bukan sy cipta.

9 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Mamma said...

sabo la umi..camtu la makan gaji

*meh kita bw tenangkan fikiran :p

syarapova said...

sabar2 umi...kalau da taktahan sgt...baling cawan kt muka depa!!hehehe

IMAN'S UMI said...

Mamma: Tu la Mamma, ms taip en3 xde alunan zikir, dh publish, baca blk smbl dengar alunan zikir ni dh ok balik dh.

Syara:" Yela Syara, tp sy xde cawan kt sini, botol mineral 1L adela, bley ke? Xdela sy da ok dh.

ch@ said...

haaa botol mineral tu make sure ada air dlmnya, kasi mkn dlm sikit. hehe :D

IMAN'S UMI said...

ch@: Byk lg air kt dlm ni, bru minum 1/8, cemanala nk galakkan diri minum byk air masak ni. Klu kena botol ni sure dia tmbh lg cuti dri 2 minggu jd 3 minggu. kekeke...

POSH76 said...

beselah bwk2 bersabo...ketuk paler baru taw bnyk naaa songehnyer

IMAN'S UMI said...

Posh: Sabo je, sbb tu mendengung kt blog, sian kwn2 blog bc en3 berbaur geram...tu la, dianya moto, nk cepat aje, org jbtnnya moto lak, slow and steady aje...tu yg bercanggah sana, bercanggah sini tu.

momguess said...

kkdng org yg berkuasa ni pikir xgune akal kan
ikut sedap hati jer nk cakap
sabar kite pon ada tahap nyer kan
eh
eh
eh
den pulak yg emo lebih

IMAN'S UMI said...

momguess: jgn emo2 lg ye, sori en3 ni wt kwn2 plak naik angin...sy akn wat en3 lain scpt mgkin agar kwn2 xdela bc en3 buruk ni lg...sori ye!

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails