Friday, July 16, 2010

Blog Walking Vs Loading

2, 3 arini, suka BW tp yg ptg stim adalah bila blog yg dilawati meloading dgn lamanya. Ada stgh wlupn loading lama tp muncul gak tp ada setengah tu lgsg x muncul2 smpi Mozilla Firefox sy ckp :

"The connection has timed out: The server at www.______.com is taking too long to respond". 

Kadang sy tekan la button Try Again...tp still result yg sama. So, xleh lawat jugakla kesudahannya. Jadi kpd pemilik2 blog yg x dpt dilawati, sy mintak maaf ye. 

Aritu sy ada timbang berat bersih blog sy ni, katanya 6.1 sec je utk loading, ok la tu ringan je. Sbb dh byk gak widget2 yg sy buang. Dinding umah pun layout blogspot je. Header je tempek gmbr anak.

14 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

ch@ said...

hahaaa saya pun sama wak, dah tunggu lama tak kuar², pangkah aje la, saya dah buang more widget² yg berat². senang tak awak try loading blog saya?

IMAN'S UMI said...

ch@: Ok je loading blog awk, xyah tggu lama...sbb tu slu ada komen sy kekeke

kozumi_ro said...

kurangkan widget yang x di perlukan...dan kurangkan menggunakan picture bersaiz berat^^

IMAN'S UMI said...

kozumi_ro: Hmmm...tula dlu guna Disqus, dh hilang (baguslah), pastu tah widget apa lg tah...blog awk pn slow loading, tp xpe, tggu2 dia muncul gak. Psl size pic mmg x reti kecual;i klu dia kata size 4R, 5R...fahamlah saya kekeke

ch@ said...

takpe, saya suka org komen blog saya, saya pun suka baca blog awak, awak jgn guna shortform yg saya tak faham lagi ye, hehehe.

IMAN'S UMI said...

ch@: yeke...mekasih, alamak siap ada pesanan penaja jgn guna shortform...baiklah puan, akn sy usahakn...hehehe

Tupai Karan said...

my blog pun lambat loading, da buang macam2 tp still takleh under 100kb.. nk buang bahagian komen tu bagi default balik cam sayang lak sbb dia leh sniff tajuk2 previous post si pengomen..

yg pastinya widget wawwi tu yg 1st buang sbb slalu loading dr wawwi.com lembab gile.. huahuahua

IMAN'S UMI said...

Tupai Karan: La buang wawwi ke? Sy g lwt blog awk dgn wawwi la...kekekeke, sbb tu jrg2 je...kekeke

rasp said...

a'ah laaa kkdg yg buat potong stim masa blogwalking is because of the loading time kan hehehehe

IMAN'S UMI said...

rasp: btl3...tp sy sabar lg hinggalah kuar ayat Mozilla Firefox tu...so, x sabar dh la.

ken said...

yeah.. some loading can be really slow.. too many widgets i think.. =/

IMAN'S UMI said...

Ken: I thought my blog is speedy now than before, that's y u dropped by, rite ken?

momguess said...

salam
'Redhalah dgn ketentuan-Nya, sesuatu yg disayangi mmg sakit utk dilepaskn, tp lbh baik dilepaskn dri teruk derita di kemudian hari'

komen ni membuat kan air mata ni mengalir laju...terima kasih ngn komen ni, akk hargai sgt...izin kan akk copy ayat2ni dan buat n3...once again time kasih sgt

walaupon perit derita yg d tangung tapi akk redha

IMAN'S UMI said...

momguess: W'salam, syukurlah klu kata2 ini dpt memberi smgt pd akak. sy x kisah, akak gunala ayat ni, sbb yg baik itu adalah dari Allah s.w.t, yg buruk itu adlh dri kelemahan diri sy sendiri.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails