Thursday, June 17, 2010

Wawwi Matrix...sy dh pasang

Sy dh pasang wawwi matrix....apa gunanya mende ni? ia berfungsi sebagai widget untuk link exchange, dan widget untuk memudahkan blogwalking, yang mana konsepnya Blogwalking sambil mengumpul point. Dan link exchange ni juga diperluaskan ke semua jaringan network bawah kita. Sy cba klik pd listname yg dipaparkn dlm widget ni, dpt point. Ringkasnya, klu nk berblogwalking scr mudah, blh guna widget ni, xdelah tertumpu ngan blog2 yg sama je. 


Klu you all nk guna, juz Isi borang yang you all jumpa pada widget wawwi matrix blogwalking saya.  Dh dpt code lps register (Get code), tampal le ke sidebar you all cam biasa kita tmpl lain2 widget tu - add gadget - html - paste - save. So simple.  Cubalah. Nti klu dh tampal, cubalah BW ngan mende ni, klik pada listname yg diberi dlm widget tu, pastu tggu dia d.load (kejap je berapa saat je pn), pastu click finish, dh dpt point tau. Nk tgk brp point yg kita kumpul, klik je nama kita dlm wawwi matrix tu.



6 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

-NiD's- said...

akak...mcm mana tuh...nagjaq saya blew nak jugak tempet metrik kat rumah sya nun...ehhehehe

[-suziey-] said...

dia akn byr kita ke ikt point tu? mcm nuff?

IMAN'S UMI said...

NiD's: sonang jo deq non...g sidebar akak sblh kiri ni, jumpa wawwi matrix Blogwalking tu, pastu isi butir2 anda kt hide form tu...pastu get code, dpt code copy paste je. G blog awk, add widget la, html, paste, pastu jgn lupa save. pastu, tadaa...siap.

IMAN'S UMI said...

Suziey: klu ikut yg sy baca, nti blh tkr point ke RM juga...dlm plan kot...ala lupa lak sumbernya, nti sy check blk, then sy letak sumbernya ye. Cumanya yg sy ingt, dia x bercanggah ngan T&C Nuffnang sbb dia bkn auto.

DanyKekez said...

oh ya kak..benda ni tuk ape je yer...ermm.. ley dapat duit eh? :)

IMAN'S UMI said...

DanyKekez: Utk memudahkn kita BW smbil mengumpul point...point tu nti blh tukar ke RM juga, ini berdasarkn temubual Dahlia dgn org yg cipta Wawwi Matrix ni.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails