Sunday, June 20, 2010

Bertumbuk Malam2 ni Apehal?

Tgh2 syok tgk blog (x brp syok pn sbnrnya, mood berblog xde, cuma sbb boring & mata x ngantuk) mlm ni, tiba2 dikejutkan dgn kata2 "Kurang ajar kau". Bunyi tu makin lama makin kuat diulang2 dn dlm nada termengah2. Datang dri bwh blok. Terus sy try intai ke bawah dari tingkap umah, xkn ada org gaduh? Yes, tepat tekaan saya, ada 2 org tgh fighting (Tukang tumbuk terus ulang2 ayat 'kurang ajar kau'). 

Tergesa2 cri spek dri dlm beg, aiseyman x jumpa. Cuba plak record ngan henset (nti blhla sy tgk jelas skit),  aiseyman, gelap gelita. So, tgk ajelah tanpa spek, rupa2nya tgh sy kelam-kabut cri spek, org ramai dh leraikn pergaduhan tu. Ramai btl org kt bwh masa tu, x pernah sy tgk org seramai tu kt bwh, lebih ramai dari hari  pasar malam kat bwh tu. Hebat btl 2 org tu smpi berjaya tarik penonton sebegitu ramai. Dah la gaduh depan kedai foto dan kedai CC, sebelah kedai ikan, yekk...sure org yg jln2 situ pijak air ikan yg berceceran dan menapak depan kedai foto dan kedai CC tu. Diorg plak berguling bertumbuk situ.

Pastu sy jd terfikir2 apsal diorg bertumbuk, apa puncanya? Adakah sbb bola? (Yela, mgkin slh sorg dh kalah bertaruh, yg sorg lg sindir smpi sakit ati yg sorg lg....saje je terfikir gitu, skrg ni kn musim bola). Adakah si mangsa (yg kena tumbuk) mengeluarkn kata2 keji smpi menimbulkn kemarahan tukang tumbuk tersebut dan kata2 'kurang ajar kau'?

Tgh2 sy duduk kt sofa smbl terfikir2 apa punca smpi diorg bergaduh2 tu, tetiba terdengar siren dri kereta polis. Aik...kenapa polis msk kt jln blok yg sempit ni smbl bunyi2 siren plak? Pelbagai spekulasi muncul di kepala saya. Adakah kedua2 org itu dibawa oleh kereta polis tersebut? Adakah hanya salah seorang yg dibawa oleh kereta polis tu? Tula, sape suh gaduh, x psl2 dh kena angkut ngan polis? Polis tu masuk sbb hal lain kot? Lepas jln kt jln blok yg sempit ni, siren polis terus bunyi jadi cepat, oo...tgh kejar kereta lain kot?

Sesetengah lelaki mmg camtu kn? Asyik nk tnjuk power, gaduh3...salah ckp skit gaduh. X fikir panjang, gaduh kt bwh tu, dh la bwh tu adalah deretan kedai, org ramai. X reti malu, malah rasa diri cam jaguh plak jadi tontonan umum. Smpikn those yg suka bersidai kt kedai kopi smbl tgk world cup pn xde (maybe dok tgk pergaduhan ni). Yela, klu x, masa2 ni dh dgr sorakan gol berkali2, tp arini dlm kul 10 kot bru dgr.

**** x psl2 sy yg xde mood berblog ada idea nk tls blog****
****x psl2 sy jd wartawan x bertauliah (buat laporan ni)****

7 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

ch@ said...

terlebih bersemangat kot. blm lagi pempuan yg tgk bola, lagi kecoh :D

IMAN'S UMI said...

@ch@

Semangat berlebih x tau nk salur kt mana agaknya, ye ch@...pompuan yg suka bola mmg kecoh, sy plak tgk dgn xde perasaan lgsg.

IMAN'S UMI said...
This comment has been removed by the author.
[-suziey-] said...

hahahaha lawak la...adeii..siap teraba2 spek dlm gelap:p hiks

IMAN'S UMI said...

Suziey: Sy rabun jauh, tp nmpk juga la. Modus operandi raba2 spek dlm gelap: xnk buka lampu, klu cerah jap ag dak kecik tu bgn lak. Tp seb baik, beliau tdo kepenatan wlupn bising2 sbb beliau dh berjalan kt tasik sepetang tu.

makcikrehan said...

hakak selalu masuk baca... tapi nk komen letih sikit. loading cam berat. anyway, dun worry.. lama2 nanti terer la tu.

*teruskan menjadi wartawan kepohchi. hehe*

IMAN'S UMI said...

MR: sy sedar akak masuk, sllu nmpk dkt pengunjung di nuffnang nu...xpe2, nti sy cek lg apa ptt buat ek...

kepoh xde kena-mengena, tp sape suh diorg ganggu ketenteraman sy? x pasal2 diorg jd mangsa en3 sy kali ni.

skali lg nk ucap tahniah kt MR sbb bakal smbut org baru...jgn keje berat2 ek...

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails