Friday, June 25, 2010

Ada yg rindu bila sy hilang...sukanya!!!

Hahaha...(gelak nada megah - oi sopan skit gelak tu)...kenapa gelak2 pepagi ni? Xde apa cuma ramai juga org tercari2 sy smlm ek...hilang ke mana tuan umah ni...xde hilang ke mana pun, cuma x g keje sbb dh mintak cuti, teman hubby ke Genting...Genting lg skali? Tahun ni kali pertama, pastu ingt last la, rupanya ada kali ke-2...tp serik2. Kenapa? Byk sebab:

1- Tiap kali g Genting (ceh, mcm la byk kali), tiap kali tu la masalah yg sama - lupa bw diapers Iman, jenuh mencari kedai nk beli.

2- Kali ni ikut trip McD, semua pn dok bebel2, apehalnya arini nk pegi arini bru nk beli tiket? Sudahnya, bas pagi xde, naik lrt smpi Gombak, jauh giler, Iman jakun je tgk sana sini sengih2, smpi geram  kakak sebelah saya tu. Bila dia sentuh ckp ngan Iman, Iman dok belek2 je gelang tgn dia tu, berkenan la tu. Dh smpi, bas yg ade pn kul 10.30...ah giler menunggu, tp ape leh buat, seb baik ade anak, layan je la.

3- Naik skyway a.k.a gondola ngan budak2 McD, ya Allah, hiruk pikuk dlm tu, pastu pakat ngusik budak laki India ckp 'eh, nape ko dh jd putih ni? Ko takut eh? Klu takut aku suh berenti sini la'. Sian si India tu dipersendakn. Budak McD gurau mmg kasar. 

4- Dh smpi, gesa2 cri kedai nk beli diapers. Seb baik Iman x minum byk pagi tu, jadinya xde lah basah mana, klu x sure dia dh ngamuk2. Cari2 xde, susah giler, sedar2 diorg dh msk kt outdoor semua. Kami bertiga je kt luar. Tgh tggu2 kt luar tu nmpk Watson, alhamdulillah, ada diapers situ. Ms beli2 tu, uncle cina tlh membelanja cekelat lollipop kt Iman, sy kata x yahla dia xde gigi. eh, xpela, ambikla uncle belanja. 

5- Main2 ok gakla. Tp, bila tiba bab solat, surau kecik nau. Pastu ade plak makhluk asing (kakak arab kot) dok lepak2 dlm tu, siap berlunjur bagai dn membiarkn anaknya tidur dgn kaki berlunjur ke arah org sembahyang. Smpi yg muat solat cuma satu sejadah. Ini dh buat sy hangin, pandang dia ckp 'excuse me' je pun. Diorg mls2 je gerak tepi sikit, so muatla 2 sejadah. Tp ok gak la solat, selesa bwk telekung sendiri. Nik ckp xpe, kt surau ada telekung, xyah bawakla. Tp sy teringt plak ceramah Ustaz Qazem,' nape makcik x bwk telekung?', blh makcik tu jwb 'ntahla, ingtkn xnk solat'...mgkn dia ingt smpt solat kt umah. Tp skrg2 ni dgn mslh jemla apela, better bwk je klu g mana2, lgpn telekung kita ikut spec kita, klu telekung wakaf ni, kdg2 pendek la, terlampau besarla.

6- Sy sakit kepala. Biasa klu sakit sblh kanan atau sebelah kiri je ataupn bhgn depan, Ini sakit bhgn belakang. Dh hilang pagi, so sy ikutla pegi. Tgh2 kt Genting, sakit balik, tp skit2 je la, ok. Pastu bila tggu2 budak2 kumpul cukup, sakit sgt, naik skyway berdenyut, dh la hujan, diorg bukak lampu tu, menyilau tmbh sakit kepala. Dlm bas, seb baik ada plastik coklat yg beli kt Chocolate Wonderland tu, bantai muntah dlm tu. Sakit kepala smpi muntah. Seb baik Iman x meragam, duduk elok mkn jajan ngan bapak dia. X nk bagi tp nk bg dia dok diam, bagi gak, tp sy warning Abi dia ckp lenkali jgn bagi lg. Kesannya, wlupn Nik tanya nk mkn Kenny ke ms dok dpn Kenny Rogers tu, sy cuma geleng, apa2 pn x blh masuk dah, perut rasa cam berombak. Wlupn hati 'nak....'.

Sy dh ckp ngan Hubby, next time klu ada lg, pegila sendiri. Jgn sibuk2 ajak sy lg. Seb baik bwk Iman, klu tinggal cemana? Lewat la ambik. Tido mlm kejap2 nangis, penat kot, kuat sgt dia berjalan sana, baru blh kaki katakan. Xnk kami pimpin, nk jln sendiri.


2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

eT said...

bestnyer jejalan...bila la ada masa free nk p jalan lagik..hehe

IMAN'S UMI said...

eT: sblm g mmg pk best, dh g x best dah, penat je lbh...sbnrnya kitorg g pn time keje, mintak cuti je.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails