Wednesday, April 28, 2010

Sistem Ketinggalan Zaman

Tadi g kewangan coz boss mintak tlg byr blk duit pendahuluan yg kewangan terlebih bagi. Jumlahnya ialah 
RM 1244.06. Teruk betul diorg. Rasanya semua dh tau sistem penggenapan ni, tp diorg ni still guna true cost. Boss bagi RM 1250. Diorg tnya RM 0.06 sen ade x? Sy ingat diorg akn genapkan jadi RM 0.05 sen. Saya kuarkan duit RM0.05 sen 2 keping. Diorg bagi balik baki seperti berikut:

RM 1.00 = 4 keping
RM 0.20 = 3 keping
RM 0.10 = 4 keping
RM 0.01 = 4 keping

Habis tu apekejadahnya mintak 6 sen dari saya klu ko nk bgi balik baki dlm bentuk sen2 gak sampai seringgit tu? Pastu korang ni napenya x update lg? Kalau pasal borang, sibuk suh kita update ikut sistem, abis tu korang nape x ikut sistem yg gov suruh? Ko ingt ade lagi ke manusia yg guna duit 1 sen tu?
X fahm2.....menyampah pn ade, dah la nescafe x cukup ni, dahaga tau....
















2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

Mamma said...

Sabo je la..
eh tapinya pej pos pun guna true cost..
tensen kan??

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

geram jer...bukan geram ape, dahla 1sen tu kecik2, kaler emas tp kecik dn x dipandang org pun...plg2 hebat pn buat bunga je la ngan 1 sen tu...hehehe

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails