Sunday, March 7, 2010

Bercuti ke Kalumpang (Cuti-cuti Malaysia)

Kami berlima (Iman, Saya, Abi Iman, Achik & Rosni) bercuti di Kalumpang kali ni, sempena cuti Maulidurrasul, nk release tension la katakan. Kami dah book chalet sebulan awal, tp apakan daya, hanya chalet kelicap je yg msh kosong, yg lain fully booked. Jauh jugalah dri main entrance ke chalet Kelicap 3 kami tu, siap kena daki bukit lg.

Rosni cuba pangku Iman tapi masa ni Iman dah x berapa nk main, meragam nk tidur, gambar pn blurr, ingt nk ambil skali lg tp dah x boleh...



Ini adalah gambar malam 26 Feb, selepas mandi sungai. Iman keletihan naik bukit + kesejukan air sungai Kalumpang. Teringat mcmana eratnya pegangan dia pada saya bila terkena air sungai yg sejuk, tp x pulak menangis.



Iman bangun subuhnya, tah cemana masa selongkar beg dia dpt berus gigi saya, x boleh nk rebut nnti meraung plak di subuh hari, so pujukla elok2



Iman get ready nk mandi, Abi tolong tanggal baju, mandikannya? sayala jugak. Wlupn sejuk, Iman mesti mandi pagi, dah biasa klu x msti bunyi2 x selesa.




Iman menemani Abi yang nk mandi sungai sblm balik.



Abi Iman mandi dgn seronoknya dlm sungai tanpa buka baju, malu katanya, tp semalam bleh plak buka, x malu pun...



Dah siap pun Abi Iman mandi, bolehla balik ke bilik atas bukit nun Kelicap 3.























Bergambar kt batu belah batu bertangkup (tipu je), tp batu ni ada terbelah di tengah2, mcm batu belah batu bertangkup.



























Curamnya bukit ni, daki dgn bawa beban seberat 7Kg (Iman la tu) mmg mengah sesangat, kalaulah ada escalator....


























Iman kepenatan slps daki bukit, landing dulu main2 sementara kami kemas2 barang


















Auntie Yatie tlg jga Iman sementara Abi dgn Umi kemas barang2.



















Manala Iman boleh dok diam kt pangku, msti nk tlg Umi ngan Abi berkemas gak, kesian auntie nya.



















Auntie Rosni turun dr loteng, hmm...hebat gak dia, xde masalah memanjat tangga loteng yg curam tu. Mulanya plan kami yg dok atas, sekali Rosni ckp kesian dekat Iman, so dia n Achik dok atas, kami sekeluarga kat bawah.


















Sempat lg kami berbuai2 dlu, sementara Achik n Rosni dah ke depan tggu kt pagar, kalau x boleh ambil gambar bersama




























































































Akhirnya Iman tertidur keletihan di pangku saya dalam perjalanan pulang, bayangkanlah bangun subuh, slps sy solat subuh dia tidur sekejap, x sampai setengah jam bangun lg n x tidur2 smpilah dlm keta (pukul 12 lebihla sbb check out pkl 12).

2 Orang Membebel Kat Saya Di sini:

chavas said...

YOUR HUBBY VERY CUTE......

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Gatai ank sedara aku ni....ingatkan diriku yg cute or iman yg cute...dia ckp hubby yg cute...pepun, thnx 4 da comment ok...gud luck for ur future.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails