Friday, October 10, 2014

Jamu Ratu Malaya

Salam everyone,

Sekadar perkongsian pengalaman dari saya

Selepas melahirkan 2 orang anak, banyak perubahan dirasai pada tubuh.
Hubungan intim juga hambar disebabkan masalah kekeringan.
Hasil perbincangan bersama kawan, saya diperkenalkan dengan Jamu Ratu Malaya.

Alhamdulillah, seminggu saya mengambil Jamu Ratu Malaya, masalah saya telah dapat diatasi. Syukur suami memahami malahan beliau sendiri membelikan saya botol kedua.

Sekiranya anda mahukan Jamu Ratu Malaya,
saya ada tawaran istimewa
hanya tambah untuk pengeposan
RM6 (Semenanjung Malaysia)
RM10 (untuk Sabah & Sarawak)

Sunday, September 21, 2014

MIATS 2014

Salam everyone,

Hari ni last day MISTS 2014...4 hari bermula 18/09/2014...penat sgt2...

Aku x tau sejauh mna promosi dibuat, xde crowd pn...sdgjn kami penat mnggu di booth dri seawal 8.30 pagi hingga 10.00mlm...

Org yg dtg pn blh bilang dgn jari...
Sedih btl...penat sgt2...dh la weekend aku burn...huhuhu

Nah layan gmbr2 ni

Sunday, September 14, 2014

Girl's Night

Salam everyone,

Tajuk kemain xleh blah....xde sbnrnya kitorg kuar g Down Town Cheras je pun...kata dok dekat tp klu xde org ajak, x pergi la.

Kali ni kbtln BFF dtg umh, pujuk pnya pujuk dia termakan jg spy jgn blk arini tp blk esok...so dia ajak g Down Town...

Apalagi ajak la mr. Hubby suh htr...dia dh penat, so ajak adik ipar...kebetulan dia pn mmg dh lma teringin nk pergi...so dia yg drive. Parking mmg dekat Sek. Men. Cheras la...jauh jg menapak tp ok sbb anak2 tinggal...

Pergi pusing2 je, beli air n makan mee celup, xde apa menarik nk bli...plg tinggi pun urut kaki 1/2 jam RM20...tp nyesal giler, xnk dh urut kt situ...urut best...cma yg x sdpnya wlupn tkg urut pompuan tp bila sesi berjalan, seluar kita kna sinsing smpi lutut, so free je ko tayang aurat di situ...ckpla kali ni je...nyesal btl.

Punyala kitorang (aku n adik ipar) tinggal anak nk meronggeng tp x bw blk apapun kt diorg, nasib balik2 tu budak2 dh tdo...pandai hubby mengasuh. Siap beliau blh kukus laksam plak tu...huoh esok breakfast laksam...

Untuk itu, nikmatilah gmbr kt bwh ni...

Thursday, September 11, 2014

WhatsApp Punya Penangan

Salam everyone,

Since dh lma tgglkn blog berhabuk sekerat betis...nk la membebel skit arini...

Last mth schoolmate tnya aku x buat open house  ke? (Since msh dlm mood raya)...aku membalikkn soalan tu kt dia la...(segan nk ajak g gubuk buruk aku tu)

X semena2 beliau tlh mcipta group wasap SPM'99...berderet2 la plak member2 msk (sekelas bdh brp org, darab plak 5-6 kelas)...

Reunion berhasil diadakn but aku yg x dpt hadir...laki kata kemas umah (terpksa g kemas umh....nk msk syurga kn?!)...

Dh tmt mjlisnya bbrp hri kmdn, beliau tnya plak weekend aku free ke x? So aku bgtau next weekend free...so nk x nk aku kna gk ajak beliau g umh aku...

Ah tp xpe, aku dh jmp dia ms g sg.congkak dlu...aku buang je segan tu...skli beliau bg cdgn suh ajak 2 lg kwn yg x dpt g reunion aritu...(alamak...keseganan alu dtg blk)....maka terpaksala aku btrs trg akan hal segan aku tu....

Alhmdlh...dia paham. So aku tggu weekend ni utk berperang kt dapur.

Berbalik bab wasap group td....kdg2 aku jd pening n mympah jg...ada la.plak member2 yg dok promot mcm2 kt situ...kdg2 rs nk je leave group...tp aku mghargai schoolmate aku yg sorg ni....so sabar aje la...

Nah aku tempek gmbr reunion diorg aritu, tanpa aku di sisi (sob...sob...sob....)

Monday, March 17, 2014

Hujan Rahmat Menghambat Jerebu

Alhamdulillah...2,3 arini hujan rahmat telah turun membasahi bumi Cheras yang kontang dan ruang udara berhabuk halus yakni jerebu. Lega sangat2 dan bersyukur Allah masih mengasihi kita wahai insan....sedarlah!!! Walaupun begitu...sedih sgt dgn berita kematian anak Melayu di Konsert Future Music Festival Asia 2014 #FMFA2014....sgt malu atas asbab overdose drug smpi membawa maut....nauzubillah....cukup2lah anak bangsaku...bangunlah kalian dari kesesatan yang nyata...ikutlah jalan yang lurus, jalan yang Allah redhai...doalah semoga malaikat maut mengambil nyawamu di saat Allah paling redha denganmu dan di saat engkau paling redha dengan Allah...alangkah indahnya kematian itu.

Monday, October 7, 2013

Red Carpet Wax Museum Produk Baru i-City

Salam Everyone!!!
Khamis lepas 3 Oktober 2013, saya dibawa ke i-City Shah Alam untuk diperkenalkan produk-produk baru i-City. Bertambah-tambah meriahla i-City tu ek... Produk barunya ialah 1) Red Carpet Wax Museum 2) Trick Art Museum Untuk kali ni layan dulu pics Red Carpet sbb pic Trick Art Museum ada pada kamera lain.

  
Demi Kak Long...ambik gambar dgn Mr. Bean, sempat picit telinga dia...lembik mcm ori!
Tunku...recall saat-saat laungan kemerdekaan
Sweet je diorg...tp gerun sbb di sebelah Kate ada Pope dgn Nenek Tua yg pakai loket tanda Salib merenung semacam je...ngeri!!!
Sesuai plak selempang dgn tudung ni
Yasser Arafat..
Meeting Nelson Mandela
Discussion plak dengan Albert Einstein
Leonardo Dicaprio...mcm tangga plak jadinya...tinggi btl ko!
Schumacher...sama x keta dia dengan telefon ni?
Bersama orang paling tinggi dan paling rendah di dunia
Terminator a.k.a Arnold Schwarzenegger
Termasuk lak gambar dari Ice World ni

Thursday, September 26, 2013

Setiap yang hidup pasti merasai mati

Salam everyone,

Semalam terima berita di FB bahawa kawan sekelas sms sekolah rendah meninggal...ya Allah, terkilan sungguh, habis2 darjah 6 kami x jumpa2. Sekolah menengah, dia g sekolah Arab saya g sekolah biasa...wlupn begitu, namanya tetap saya ingati, Al-Busra Binti Ismail. Innalillahiwainnailaihiroojiuun. x sangka berita kematian yg sy terima, ingtkn nk jumpa dia lagi sbb ms sekolah rendah tu kami mmg agak rapat, satu kumpulan. 

Akhir-akhir ni asyik dapat berita kematian je...tgh2 bulan aritu kami blk kg sbb bapak saudara sebelah suami meninggal, eksiden motor sama motor, dgn anak saudara sendiri...jd bapak saudaranya meninggal manakala sepupunya patah kaki dan tulang pipi dan masih berada di HUSM. 

Yang pastinya, janji Allah itu pasti, kalau dah ajal, xkn kurang sesaat atau lebih sesaat. Qullu nafsin za iqotul maut.Peringatan untuk saya yg msh bernafas dan mengecapi nikmat-Nya.

My Love Story

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Mari Mengalunkan Zikir...Tenangnya

Related Posts with Thumbnails